Bilfirma - Hitta en bra Bilfirma


Köpa en begagnadbil hos bilfirman

Begagnad bil hos bilfirma

Det finns många bilfirmor som är helt specialiserade på att sälja begagnade bilar på bilfirmorna och dessa bifirmor kan variera i seriositet och långsiktighet. De bilfirmor som har en större lokal där de visar sina bilar och där du kan välja på ett stort antal begagnade bilar burkar erbjuda tryggare bilköp men till något högre priser.

Det finns också många enskilda företagare som driver bilfirmor genom att köpa upp begagnade bilar från privatpersoner billigt, fixa till bilarna genom rekonditionering och sälja dem med förtjänst. Dessa små bilfirmor omsätter kanske 20-60 bilar per år och ibland går det att fynda hos dessa om du är riktigt duktigt på bilar.

Du kan också köpa en begagnad bil hos det stora bilfirman som säljer nya bilar av ett visst bilmärke. Priserna på begagnade bilar hos dessa bilfirmor ligger ofta ganska högt men de brukar vara ärliga i sin bildeklaration.

Det fjärde sättet att köpa en begagnad bil på är att köpa den direkt från en privatperson istället för hos en bilfirma. Att köpa bilen utan att ha en bilfirma som mellanhand innebär att du kan göra ett riktigt fynd om du är duktig på bilar och vet hu du ska pruta. Var du uppmärksam på att det finns privatpersoner som säljer många bilar på professionell basis utan att ha en bilfirma registrerad.

Ytterligare ett sätt att köpa en begagnad bil på är från en bilfirma utomlands. Vanligaste sättet är att importera bilen själv från Tyskland eller USA. Att importera bilen är inte så svårt men tar lite tid första gången.Fördelar med att köpa en begagnad bil på bilfirman

Begagnade bilar hos bilfirmor

Det finns många fördelar med att köpa en begagnad bil på en bilfirma. De kan välja en bilmodell som är beprövad och fått goda omdömen både i biltester och som Svensk Bilprovning. Du kan också få reda på vilka som är de vanligaste felen vid bilbesiktningen på bilen men även vilka servicekostnader en viss bilmodell har.

Priset på den begagnade hos bilfirman är betydligt lägre än vad motsvarande ny bil kostade då bilfirman sålde den tidigare.

Nackdelar med att köpa en begagnad bil på bilfirman

Att köpa en begagnad bil på en bilfirma innebär att det kan finns fel och brister på bilen som kan kosta mycket pengar att reparera. Ett byta en krånglande elektronikbox eller missljud i en växellåda kan kosta mycket pengar som bli inte överraskad om du måste köpa bildelar till din begagnade bil för reparationer för ganska mycket pengar.

Anledningen till att någon vill sälja en begagnad bil är ju att de tycker att det finns ett mer passande bilval och ibland beror detta på de brister som bilen har.